Voorkom een hoge jaarrekening en krijg inzicht in je energiekosten met de energiemonitor

Inzicht in energieverbruik zorgt voor minder energieverbruik. Met de Energiemonitor is het energieverbruik op uurbasis uit de slimme meter te lezen en zijn wij in staat afwijkende patronen te herkennen. Dit kan duiden op sluipverbruik, een defect apparaat of energieverspilling. Wij zien dat ondernemers met meerdere vestigingen, franchise ondernemers en bedrijven met een aanzienlijke energiebehoefte voordeel behalen uit deze manier van monitoren.

Naast het monitoren van het verbruik controleren wij ook of het voorschotbedrag overeenkomt met de werkelijke maandkosten. Op deze manier voorkomen wij hoge eindafrekeningen aan het einde van het jaar. Ondernemers verwerken dit in hun financiële planning.

Energiemonitor | marktkennis | kostenbeheersing

Zo voorkom je een hoge energierekening

Een onverwacht hoge energierekening kan grote problemen veroorzaken in de financiële planning. De oorzaak kan liggen in een te laag ingeschat voorschotbedrag, een veel hoger energieverbruik dan normaal, een defect apparaat of door een fout van de energieleverancier. Hieronder lees je hoe je een onverwacht hoge energierekening kan voorkomen.

1. Energieverbruik inschatten

De meeste bedrijven zijn bezig met hun core business en niet met het juist inschatten van het verwachte energieverbruik. Toch is het mogelijk om in een paar stappen eenvoudig in te schatten wat het energieverbruik is. Controleer elke laatste werkdag van de maand de meterstanden op regelmatige tijden. Zo heb je een overzicht wat het maandverbruik is en kan je uitrekenen wat de werkelijke kosten zijn geweest van die maand.

2. Maandbedrag aanpassen

Als je ziet dat het energieverbruik hoger is dan verwacht, stel dan tijdig je voorschotbedrag bij zodat je aan het einde van het jaar geen hoge eindafrekening ontvangt. Bij de meeste energieleveranciers kan je het voorschotbedrag eenvoudig naar boven of beneden bijstellen.

3. Ontdek de energieslurpers

Bedenk welke apparaten de grootste energieverbruikers zijn. Vaak zijn het oude koelkasten, vriezers, airco’s, lampen en oude verwarmingsbuizen die door de hele zaak lopen. Bekijk de specificaties van de apparatuur om het verbruik terug te vinden. Je kan ook gebruik maken van handige energiemeters. Je sluit het apparaten direct op de meter aan zodat je snel kan ontdekken waar de boosdoener zit.

Krijg grip op het energieverbruik, voorkom hoge jaarafrekeningen.

Krijg makkelijker grip op je energieverbruik

Om zelf niet maandelijks de meterstanden te hoeven opnemen, kosten berekeningen te maken en voorschotbedragen aan te passen, bieden wij de energiemonitor aan.

Onze energiemonitor is gekoppeld aan de slimme meter en is een makkelijk hulpmiddel om het energieverbruik inzichtelijk te krijgen. De slimme meter verstuurt actuele meetgegevens naar de monitor. Zo zijn verbruiksgegevens op uurbasis in te zien, die makkelijk te vergelijken zijn met eerdere verbruiksperiodes.

Energieverbruik uitlezen

Om niet zelf elke laatste werkdag van de maand de meterstanden op regelmatige tijden te controleer, kan je er ook voor kiezen om je meterstanden automatisch uit te laten lezen. De energiemonitor is gekoppeld aan de slimme meter. Zo heb je een overzicht wat het dag-, week- en maandverbruik is en direct inzicht krijgen wat de werkelijke kosten zijn geweest van die periode.

Voorschotbedrag aanpassen

De energiemonitor maakt direct inzichtelijk wat de kosten van die dag, week of maand zijn geweest. Onze energiespecialisten stellen de monitor dusdanig in dat alle vaste kosten, zoals netwerkkosten, ook meegenomen worden in het overzicht. Op deze manier heb je een goede schatting wat de werkelijke kosten geweest zijn. Indien het voorschotbedrag sterk afwijkt, passen onze energiespecialisten het voorschotbedrag aan.

Energiemeetdienst

Om wat specifieker uit te kunnen zoeken welke apparaten zorgen voor een dusdanig hoog energieverbruik, kan onze energiespecialist metingen uitvoeren met behulp van een energiemeter. Op deze manier kan de oorzaak ontdekt worden waarop weer energiebesparende maatregelen getroffen kunnen worden. Zoals het vervangen van apparatuur of het beperk gebruik daarvan.

SLIMME METERS


Om gebruik te maken van de Energiemonitor dient de netbeheerder slimme meters geplaatst te hebben. In veel gevallen hangen deze er al, maar mocht dat niet het geval zijn kunnen wij voor elke business de slimme meter aanvragen bij de netbeheerder.

MAANDANALYSES


Bedrijven hebben een bepaald verbruiksprofiel. Dit profiel geeft aan hoeveel energie je op welk gedeelte van de dag nodig hebt. Wij bekijken of er in een bepaalde periode afwijkingen zijn ten opzichte van het verbruiksprofiel. Hier sturen wij jou regelmatig een update van zodat energieverspilling aangepakt kan worden.

VOORSCHOTFACTUREN


Hoge onverwachte eindafrekeningen zijn de nachtmerrie van elk bedrijf. Dit zijn kosten waar geen rekening mee is gehouden. Met de energiemonitor maken wij niet alleen het energieverbruik inzichtelijk, maar berekenen daar ook de werkelijke kosten van.

SNELLE COMMUNICATIE


Uit ervaring weten wij dat klanten een snelle en duidelijke manier van communiceren ontzettend op prijs stellen. Wij als ondernemers zijn daarom, net als jij, altijd goed en snel te bereiken.

Weten hoe jouw business in elkaar zit, daarom komen wij langs.

Wij begrijpen als geen ander de waarde van een lange termijn relatie. Ons doel is om het inkoopnetwerk met solide MKB bedrijven uit te breiden om zo ook op lange termijn de energietarieven laag te houden. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven. Dat gaat alleen als wij de service en het voordeel wat wij vooraf beloven ook waar kunnen maken.

Wat wij voor jou kunnen betekenen?

Beursanalyses | Zekerheid | Bespaarrapport | Advies over inkoopmoment | Energiemonitor | Vast aanspreekpunt