Over Wagenaar & Van Dijke

In 2013 opgericht met als doel particulieren jaarlijks te helpen wisselen van energieleverancier. In 2015 op het Hoofddorpplein in Amsterdam gestart om voor tientallen bedrijven collectief energie in te kopen. Met als resultaat een inkoopnetwerk waarbij honderden MKB’ers in heel Nederland zijn aangesloten. Wat is ons DNA en waarom zijn wij in staat samenwerkingen langdurig in stand te houden?

Ons verdienmodel is gebaseerd op de lange termijn, wij verdienen namelijk alleen geld als samenwerkingen met bedrijven in stand blijven. En deze samenwerkingen blijven alleen in stand als wij verwachtingen overtreffen, afspraken nakomen en goed bereikbaar zijn. Ons verdienmodel is dus jouw stok achter de deur en dat is ook de reden waarom onze recensies overweldigend positief zijn. Daar zijn wij ontzettend trots op en het is voor ons een teken dat wij het in 2013 bij het rechte eind hadden. Op deze pilaar is Wagenaar & Van Dijke gebouwd en dat zullen wij in de toekomst gestaag blijven doen.

lange termijn denken | 500+ klanten

Ons verdienmodel is jouw stok achter de deur.

HISTORIE


In 2013 zijn Randy Wagenaar en Lars van Dijke gestart met, geheel in lijn, Wagenaar & Van Dijke. De naam doet vermoeden dat het gaat om een te duur advocatenkantoor, maar niets is minder waar. Wij zagen dat energieleveranciers massaal deur-aan-deur energiecontracten voor hun eigen merk verkochten, waarbij morele grenzen duidelijk werden overschreden. De oplossing lag in het onafhankelijk vergelijken van tientallen energieleveranciers zodat particulieren jaarlijks konden profiteren van het voordeligste aanbod. Via de vader van collega Nathaniel Peereboom, die een winkel op het Hoofddorpplein had in Amsterdam, hebben wij in 2015 ons eerste zakelijke energiecollectief opgezet voor bedrijven in de buurt. Vanaf dat moment zijn wij ons volledig gaan focussen op het grootschalig inkopen van gas en stroom voor bedrijven op de energiebeurs.

ONS VERDIENMODEL


Stel jij wilt met je eigen business stroom inkopen, dan is de prijs 7 cent per kWh. Omdat wij het gebundeld inkopen, kopen wij voor 6 cent per kWh in. Vervolgens verkopen wij het aan jou voor 6,5 cent per kWh. Op deze manier behaalt iedereen voordeel uit de grootschalige inkoop. Ons doel is om een lange termijn relatie op te bouwen zodat alle aangesloten bedrijven profiteren van structureel lagere energietarieven en wij onze marge kunnen blijven maken. Zo laten wij het inkoopnetwerk op een stabiele manier groeien om ook in de toekomst de toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren.

ONZE VISIE


Vanuit ons moreel kompas hebben wij succesvolle samenwerkingen opgebouwd. Hard werken en altijd vanuit een win-win situatie handelen heeft ons tot het punt gebracht waar wij nu staan. Omdat wij dit de afgelopen 8 jaar samen met een relatief klein team zelf gedaan hebben, beseffen wij hoe moeilijk dit is. Een samenwerking en wederzijds vertrouwen opbouwen kost tijd en dat begrijpen wij. Om die reden mag jij van ons verwachten dat wij er alles aan doen om dat vertrouwen in stand te houden.

Wij begrijpen als geen ander de waarde van een lange termijn relatie. Ons doel is om het inkoopnetwerk met solide MKB bedrijven uit te breiden om zo ook op lange termijn de energietarieven laag te houden. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven. Dat gaat alleen als wij de service en het voordeel wat wij vooraf beloven ook waar kunnen maken.

Wat wij voor jou kunnen betekenen?

Beursanalyses | Zekerheid | Bespaarrapport | Advies over inkoopmoment | Energiemonitor | Vast aanspreekpunt