Blijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de energiemarkt

Op deze pagina staan updates over relevante ontwikkelingen in de energiemarkt waar jij direct de gevolgen van gaat ondervinden. De ontwikkelingen gaan over veranderende energietarieven, wet en regelgeving en inkoopstrategieën.

Technische analyses | marktkennis | creëren van schaalvoordeel

Energietarieven rijzen de pan uit

2-6-2021

De olieprijzen stijgen wereldwijd met als gevolg stijgende energietarieven. Producerende landen hebben met elkaar afgesproken minder olie op te pompen. Bij het benzinestation was het al langere tijd te merken, maar nu werkt dat ook door in de energietarieven.

Als de economie weer aantrekt nadat grote delen van de Westerse wereld zijn gevaccineerd, stijgen de olieprijzen naar verwachting verder. Momenteel zie je een overcorrectie waarbij energietarieven door het dak schieten. Op dit moment een vast tarief voor langere termijn afspreken is daarom niet verstandig.

De langlopende tarieven zijn lager dan de kortlopende tarieven. ‘De markt’ verwacht dat de tarieven in de toekomst dus zullen dalen. De variabele tarieven gaan per 1-7-2021 sterk omhoog waardoor een APX / TTF contract (op uurbasis meebewegen met de marktprijs) een goede (tijdelijke) oplossing kan zijn voor grootverbruikers. Voor kleinverbruikers adviseren wij een kortlopend vast contract.

Probleem: energietarieven rijzen de pan uit

Voor wie: voor bedrijven waarvan het energiecontract binnen 6 maanden afloopt

Oplossing: APX / TTF contract met optie om vast te klikken en kortlopende vaste contracten

Neem contact met ons op en wij zoeken de beste oplossing voor jouw situatie

95% kans dat wij de energiekosten van jouw business omlaag brengen. Benieuwd hoe?

1. GARANTIE OP LAGERE LEVERINGSTARIEVEN


Bij het wisselen van energieleverancier zit jij niet te wachten op hoge onverwachte voorschotfacturen en jaarafrekeningen. Het doel van overstappen is juist dat de energiekosten dalen. In een kennismakingsgesprek leren wij elkaar eerst kennen en aan de hand van de factuurcontrole stellen wij een energieadviesrapport op. Aan de hand van dit rapport bepaal jij of ons aanbod interessant genoeg is om over te stappen. Om zeker te zijn van een goed aanbod, geven wij de garantie op lagere leveringstarieven ten opzichte van je huidige tarieven of je te gaan betalen tarieven.

Als klant betaal je altijd de juiste prijs en dat maken we aantoonbaar. Elk bedrijf dat met ons is overgestapt naar een andere leverancier heeft daar voordeel van gehad. Levert het jou niets op, dan doen wij op dat moment geen zaken en komen altijd terug op een later moment. En dan kunnen we wellicht wel iets voor elkaar betekenen.

GROOTSCHALIGE INKOOP ENERGIE
Hoe kunnen wij jouw voordeel bieden? Wij kopen grootschalig gas en stroom in op de energiebeurs voor tientallen bedrijven tegelijk. Wij zijn dus sterk afhankelijk van de energiebeurs, dat betekend dat wij bij een lage prijs snel moeten toeslaan en bij een oplopende prijs geduldig moeten zijn. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven omdat wij gebruik maken van schaalvoordeel.

Bij het signaleren van een gunstig inkoopmoment worden er grote hoeveelheden gas en stroom ingekocht. Het inkoopmoment en het gecreëerde schaalvoordeel zorgen voor structureel lagere vaste energietarieven voor onze klanten.

2. PERSOONLIJKE EN SNELLE COMMUNICATIE


Uit ervaring weten wij dat klanten een snelle en duidelijke manier van communiceren ontzettend op prijs stellen. Wij als ondernemers zijn daarom, net als jij, altijd goed en snel bereikbaar.

Wagenaar & Van Dijke BV wilt jou eerst leren kennen, daarom komen wij eerst op de zaak langs. Het is fijn dat je elkaar kunt aankijken, elkaar begrijpt en snel kunt inspelen op veranderingen binnen een bedrijf. We willen weten wat er in jouw business speelt zodat wij passende oplossingen kunnen bieden. Daarnaast hebben sommige ondernemers nare ervaringen met leveranciers; ze durven daardoor niet over te stappen. Wij kunnen die angst wegnemen en geven daar vertrouwen voor terug.

OVERWELDIGENDE POSITIEVE GOOGLE REVIEWS
Onze goede service is niet onopgemerkt gebleven en wij zijn ook ontzettend blij dat klanten positief zijn over ons. Wij nodigen jou van harte uit om te lezen over hoe klanten onze service ervaren.

OVERSTAPSERVICE
Als jij beslist om aan de hand van het energieadviesrapport gebruik wenst te maken van ons aanbod, dan verzorgen wij de gehele overstap van energieleverancier. Op deze manier hoef je hier zelf geen tijd in te steken. Alleen de meterstanden dienen zelf nog doorgegeven te worden.

In een persoonlijk gesprek bespreken wij de energiemarkt

Een nieuwe klant is belangrijk, maar een klant behouden is nog veel belangrijker.

Wij begrijpen als geen ander de waarde van een lange termijn relatie. Ons doel is om het inkoopnetwerk met solide MKB bedrijven uit te breiden om zo ook op lange termijn de energietarieven laag te houden. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven. Dat gaat alleen als wij de service en het voordeel wat wij vooraf beloven ook waar kunnen maken.

Wat wij voor jou kunnen betekenen?

Beursanalyses | Zekerheid | Bespaarrapport | Advies over inkoopmoment | Energiemonitor | Vast aanspreekpunt