Help jouw netwerk met het verlagen van de energiekosten

Voor VvE beheerders, plaatselijke Ondernemersvereniging of zelfstandig intermediairs stellen wij onze marktkennis, software en de verworven marktpositie beschikbaar om gas en stroom in te kopen tegen een lagere opslag. Benieuwd hoe wij hierin een win-win-win situatie creëren? Lees verder.

marktpositie | software | kennis

Wat is precies de opzet?

Sinds 2015 kopen wij grootschalig gas en stroom in op de energiebeurs via verschillende brokers. Hoe meer gas en stroom wij kunnen inkopen, hoe lager de opslag. Onze energiespecialisten volgen nauwlettend de energiebeurs om op het juiste moment gas en stroom in te kopen om de energietarieven zo laag mogelijk te houden.

Onze toegevoegde waarde heeft er toe geleid dat wij voor honderden MKB’ers grootschalig gas en stroom inkopen tegen een lagere opslag. Van onze marktpositie, kennis en software kan jij gebruik maken om zo jouw klanten, leden of mede-ondernemers te helpen met het verlagen en monitoren van de energiekosten. In een kennismakingsgesprek zullen wij de mogelijkheden bespreken, maar onderstaande punten geven een eerste opzet.

1. Marktkennis

Sinds 2013 zijn wij actief in de particuliere energiemarkt en sinds 2015 in de zakelijke energiemarkt. Deze ervaring hebben ervoor gezorgd dat wij weten hoe wij klanten het beste kunnen helpen met het verlagen en monitoren van de energiekosten. Om deze reden zijn wij in staat klanten voor een langere tijd klanten aan ons te binden met als gevolg overweldigende positieve Google reviews.

Van onze marktkennis kan jij gebruik maken. Elk bedrijf of instelling heeft andere doelen en belangen. Het juiste contract draait om een combinatie van prijs(risico), duurzaamheid en flexibiliteit. Aan de hand van de klantbehoefte bepalen wij de inkoopstrategie waarin wij de combinatie van vaste contracten en APX/TTF contracten verwerken.

2. Marktpositie

Volume is macht. Denk hierbij aan volumekorting en onderhandse prijsafspraken. De portefeuille van Wagenaar & Van Dijke is dusdanig groot dat er een machtspositie verworven is richting energiemaatschappijen. Hierdoor hebben wij een structureel lagere opslag afgesproken met een constant groeiende portefeuille.

Van deze machtspositie kan jij gebruik maken. Hierdoor kan jij jouw klanten, leden of mede-ondernemers direct mee laten profiteren van de lagere opslag. Kort gezegd, jij kan onze portefeuille gebruiken met als gevolg lagere energietarieven. Ons voordeel is een grotere portefeuille wat weer resulteert in meer volume en uiteindelijk een lagere opslag. Op deze manier kunnen wij elkaar op lange termijn blijvend versterken.

3. Software

Software maakt werken efficiënter. Het is onze belangrijkste assistent. In de afgelopen jaren is de software dusdanig doorontwikkeld dat wij snel en overzichtelijk huidige posities en contracten van klanten over- en doorzetten. Bij veranderende marktomstandigheden moet er snel en efficient geschakeld worden.

De energiemonitor zorgt voor constant inzicht in het energieprofiel van klanten waardoor wij de juiste inkoopstrategie kunnen bepalen. De monitor geeft inzicht in het energieverbruik en de daarmee samenhangende kosten waardoor klanten grip hebben op het energiebudget.

Wij werken geheel digitaal en zorgen voor relevante berichtgeving naar (potentiële) klanten. Denk hierbij aan duurzaamheid eisen vanuit de overheid en aanbevelingen om het energieverbruik te verlagen.

4. Persoonlijk contact

Ondanks alle technologische vooruitgang blijft persoonlijk contact de basis van vertrouwen. Wij vinden het belangrijk dat partners en klanten snel contact met ons kunnen opnemen. Om deze reden vinden wij het prettig om regelmatig fysiek met elkaar af te spreken om de vorderingen te bespreken.

Wij creëren win-win-win situaties. En jij?

1. GARANTIE OP LAGERE LEVERINGSTARIEVEN


Bij het wisselen van energieleverancier zit jij niet te wachten op hoge onverwachte voorschotfacturen en jaarafrekeningen. Het doel van overstappen is juist dat de energiekosten dalen. In een kennismakingsgesprek leren wij elkaar eerst kennen en aan de hand van de factuurcontrole stellen wij een energieadviesrapport op. Aan de hand van dit rapport bepaal jij of ons aanbod interessant genoeg is om over te stappen. Om zeker te zijn van een goed aanbod, geven wij de garantie op lagere leveringstarieven ten opzichte van je huidige tarieven of je te gaan betalen tarieven.

Als klant betaal je altijd de juiste prijs en dat maken we aantoonbaar. Elk bedrijf dat met ons is overgestapt naar een andere leverancier heeft daar voordeel van gehad. Levert het jou niets op, dan doen wij op dat moment geen zaken en komen altijd terug op een later moment. En dan kunnen we wellicht wel iets voor elkaar betekenen.

GROOTSCHALIGE INKOOP ENERGIE
Hoe kunnen wij jouw voordeel bieden? Wij kopen grootschalig gas en stroom in op de energiebeurs voor tientallen bedrijven tegelijk. Wij zijn dus sterk afhankelijk van de energiebeurs, dat betekend dat wij bij een lage prijs snel moeten toeslaan en bij een oplopende prijs geduldig moeten zijn. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven omdat wij gebruik maken van schaalvoordeel.

Bij het signaleren van een gunstig inkoopmoment worden er grote hoeveelheden gas en stroom ingekocht. Het inkoopmoment en het gecreëerde schaalvoordeel zorgen voor structureel lagere vaste energietarieven voor onze klanten.

2. PERSOONLIJKE EN SNELLE COMMUNICATIE


Uit ervaring weten wij dat klanten een snelle en duidelijke manier van communiceren ontzettend op prijs stellen. Wij als ondernemers zijn daarom, net als jij, altijd goed en snel bereikbaar.

Wagenaar & Van Dijke BV wilt jou eerst leren kennen, daarom komen wij eerst op de zaak langs. Het is fijn dat je elkaar kunt aankijken, elkaar begrijpt en snel kunt inspelen op veranderingen binnen een bedrijf. We willen weten wat er in jouw business speelt zodat wij passende oplossingen kunnen bieden. Daarnaast hebben sommige ondernemers nare ervaringen met leveranciers; ze durven daardoor niet over te stappen. Wij kunnen die angst wegnemen en geven daar vertrouwen voor terug.

OVERWELDIGENDE POSITIEVE GOOGLE REVIEWS
Onze goede service is niet onopgemerkt gebleven en wij zijn ook ontzettend blij dat klanten positief zijn over ons. Wij nodigen jou van harte uit om te lezen over hoe klanten onze service ervaren.

OVERSTAPSERVICE
Als jij beslist om aan de hand van het energieadviesrapport gebruik wenst te maken van ons aanbod, dan verzorgen wij de gehele overstap van energieleverancier. Op deze manier hoef je hier zelf geen tijd in te steken. Alleen de meterstanden dienen zelf nog doorgegeven te worden.

In een persoonlijk gesprek bespreken wij de energiemarkt

Een nieuwe klant is belangrijk, maar een klant behouden is nog veel belangrijker.

Wij begrijpen als geen ander de waarde van een lange termijn relatie. Ons doel is om het inkoopnetwerk met solide MKB bedrijven uit te breiden om zo ook op lange termijn de energietarieven laag te houden. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven. Dat gaat alleen als wij de service en het voordeel wat wij vooraf beloven ook waar kunnen maken.

Wat wij voor jou kunnen betekenen?

Beursanalyses | Zekerheid | Bespaarrapport | Advies over inkoopmoment | Energiemonitor | Vast aanspreekpunt