Meest gestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen over onze grootschalige inkoop al beantwoord. Mocht jouw antwoord hier niet bij staan, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Hoe werkt jullie grootschalige inkoop?

Wij kopen grootschalig gas en stroom in op de energiebeurs. Net als bij de aandelenbeurs krijg je alleen toegang tot die beurs via een broker. Wij kijken continu via welke broker wij het gunstigst toegang krijgen tot die energiebeurs en maken prijsafspraken bij bepaalde ingekochte volumes. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij je energietarieven op het juiste inkoopmoment gebundeld vastlegt. Met als resultaat lage energietarieven. En met lage energietarieven blijf jij gebruik maken van het inkoopnetwerk.

Zijn er kosten aan verbonden?

Voor jou zijn er geen directe kosten aan verbonden. Onze waarde zit in het creëren van schaalvoordeel en ons verdienmodel is gebaseerd om dit voordeel te verdelen. Voorbeeld, stel jij wilt zelf stroom inkopen. Dan betaal jij voor 1 aansluiting (30.000 kWh) 6 cent per kWh. Omdat wij het gebundeld inkopen kopen wij het tegen 5 cent per kWh in. Vervolgens verkopen wij het aan jou voor 5,5 cent per kWh. Op deze manier behaalt iedereen voordeel uit de grootschalige inkoop. Ons doel is om een lange termijn relatie op te bouwen. Zo laten wij het inkoopnetwerk op een stabiele manier groeien om zo de toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren.

Is het inkoopnetwerk in heel Nederland actief?

Wij zijn met name actief in Amsterdam, Utrecht, Callantsoog, Rotterdam en Amersfoort. Een persoonlijke relatie opbouwen vinden wij belangrijk en om die reden proberen wij de aangesloten bedrijven in deze regio’s te houden. De voornaamste aangesloten bedrijven zijn horecagelegenheden, wasserettes, retail, kwekerijen, productiebedrijven, vastgoedexploitanten en kapperszaken.

Wie kan ik bereiken voor vragen of problemen?

Gezien de persoonlijke relatie kunnen vragen of problemen besproken worden met Lars van Dijke. Dit kan per mail, telefoon of whatsapp.

Hoe kan ik mijn jaarrekening, factuur of einddatum doorgeven?

Wij werken geheel digitaal. Je kan je jaarrekening, factuur of energiecontract uploaden in de persoonlijke link die wij jou gemaild hebben. Je kan bijna alle formaten (PDF, PNG, JPG) uploaden. Vervolgens komen deze bijlages in ons systeem te staan en ontvang je van ons het besparingsoverzicht.

Wanneer kan ik het besparingsoverzicht verwachten?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. De energietarieven in het besparingsoverzicht zijn geldig van maandag 10:00 tot vrijdag 14:00. Net als de aandelenbeurs fluctueren de energietarieven en om die reden zijn tarieven in het besparingsoverzicht geldig tot vrijdag 14:00. Wij sturen daarom de eerste maandag, nadat je je gegevens geupload hebt, het besparingsoverzicht toe. Je hebt vervolgens 5 werkdagen de tijd om het besparingsoverzicht door te nemen, vragen te stellen en indien overtuigt de digitale machtiging te ondertekenen. Wij sturen na 3 werkdagen wel nog een reminder om aan te geven dat de energietarieven nog 2 dagen geldig zijn. Dit doen wij om vooraf zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken hoeveel energie wij gaan inkopen in die bepaalde week. Als wij het besparingsoverzicht sturen is het ook van belang dat er die week daadwerkelijk naar gekeken gaat worden. Mocht je vooraf al weten dat je die bepaalde week geen tijd hebt om er naar te kijken, geen enkel probleem. Laat ons weten in welke week je wel tijd hebt en wij sturen jou tegen die tijd het besparingsoverzicht toe.

Hoe kan ik akkoord geven op jullie voorstel?

Wij werken geheel digitaal. Hierdoor is het mogelijk om het besparingsoverzicht digitaal te bevestigen. Dat gaat door middel van een digitale machtiging die wij mee sturen met het besparingsoverzicht. Dit is simpel te openen door op de link te klikken, de machtiging door te nemen en onderaan je handtekening te plaatsen. Voor grootverbruik aansluitingen dient de daadwerkelijke overeenkomst nogmaals getekend te worden.

Kunnen alleen MKB bedrijven zich aansluiten?

Ja, dit inkoopnetwerk is bedoeld om het energieverbruik van bedrijven met een aanzienlijk energieverbruik (vanaf €500,- per maand) met elkaar te bundelen. Hierdoor zijn wij in staat om onze relaties persoonlijk en snel van advies te kunnen voorzien. Je prive/huis aansluiting bij je zakelijk energiecontract toevoegen is geen probleem.

Kan ik ook mijn energieverbruik live monitoren?

Ja dat kan, wij hebben een samenwerking met Enelogic die jouw slimme meters kan uitlezen. Deze data komt in ons dashboard te staan die wij analyseren. Wij overleggen met jou op welk moment het energieverbruik het hoogst is geweest en of wij vreemde patronen zien met andere vergelijkbare verbruiksprofielen. Op deze manier houden wij niet alleen grip op je energietarieven, maar ook op het energieverbruik.

Staat uw vraag niet in de lijst?

Staat je vraag niet in de lijst? Wij willen je graag helpen. Vul hieronder je gegevens in en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  [/box]
  [/column]
  [/row]