Net als bij de aandelenbeurs krijg je alleen toegang tot de energiebeurs via een broker. En die brokers zijn energiemaatschappijen. Wij zoeken continu via welke broker wij het gunstigst toegang krijgen tot die energiebeurs, maken prijsafspraken bij bepaalde ingekochte hoeveelheden gas en stroom en kopen op het juiste moment energie in. Dus hoe meer gas en stroom wij kunnen inkopen, hoe lager de energietarieven voor onze klanten worden.
Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij je energietarieven op het juiste inkoopmoment samen met honderden MKB’ers vastlegt. Met als resultaat lage energietarieven. En met lage energietarieven blijf jij gebruik maken van ons inkoopnetwerk.
Technische analyses | marktkennis | creëren van schaalvoordeel
Zo voorkom je een te duur energiecontract
Het is vrij simpel om te controleren of jij momenteel een te duur energiecontract hebt. Controleer hiervoor als eerst je einddatum. Bij een energiecontract voor onbepaalde tijd liggen de energietarieven vaak hoger dan een vast contract. Vervolgens kan je gaan kijken of er aanbieders zijn met lagere kale leveringstarieven. Dit kan een groot verschil uitmaken.
1. Looptijd energiecontract controleren
Energieprijzen fluctueren, net zoals elke andere markt, door vraag en aanbod. Een vast contract heeft energietarieven die gelden tot de vaste einddatum. Een variabel contract heeft energietarieven die 2 keer per jaar worden gewijzigd, in januari en juli. Het voordeel van een variabel contract is dat dit maandelijks opzegbaar is, het nadeel is dat de tarieven vaak hoger liggen dan bij een vast contract. Dat komt omdat de energieleverancier niet weet hoe lang je nog klant blijft en daarvoor extra inkooprisico loopt. Dit risico wordt vaak doorberekend in de vorm van een hoger energietarief. Dus mocht jij een variabel contract of een contract voor onbepaalde tijd hebben, controleer of er voordeligere alternatieven zijn.
2. Stap over van energieleverancier
Overstappen van energieleverancier kan een groot verschil maken. Dat komt omdat er flinke verschillen zijn in de kale leveringstarieven en het vastrecht. Deze verschillen hangen af van de energieleverancier zelf en de marktomstandigheden. Pas op met het afsluiten van een energiecontract via de telefoon, ze weten immers helemaal niet wat voor contract je nu hebt en wat de einddatum daarvan is. Indien je te vroeg overstapt ontvang je namelijk (hoge) opzegboetes van de huidige leverancier. Om uit te zoeken of je met een betrouwbare partij te maken hebt is het aan te raden om wat research te doen over dat bedrijf. Betrouwbare review geven een onafhankelijk beeld zodat je snel weet wat voor vlees je in de kuip hebt.
3. Kies het contract dat bij je past
Elk bedrijf heeft andere doelen en belangen. Het juiste contract draait om een combinatie van prijs(risico), duurzaamheid en flexibiliteit. Deze factoren vinden wij in verschillende mate terug in vaste contracten en APX/TTF contracten.
Vaste contracten
Dit zijn contracten met een vooraf vastgelegde looptijd, zoals 1 of 3 jaar. Het voordeel hiervan is dat het energietarief gedurende de gehele looptijd vast staat en hierin geen veranderingen kunnen plaatsvinden. Het risico dat energietarieven gaan stijgen is hiermee afgedekt. Het nadeel is dat het contract daadwerkelijk uitgezeten dient te worden en dat er bij vroegtijdige opzegging hoge boetes doorberekend kunnen worden. Ook profiteer je niet van dalende energietarieven.
APX/TTF contracten
Met dit product betaal je elk uur voor elektra en elk kwartier voor gas de actuele marktprijs. De tarieven zijn dus niet vooraf vastgelegd. Het voordeel is dat de risicopremie uit het tarief is gehaald waardoor je een lagere energieprijs betaald dan wanneer je het vast zal zetten, als je op hetzelfde moment een vast tarief vergelijkt. Het nadeel is dat het prijsrisico niet meer bij de energieleverancier ligt, maar bij jou. Hierdoor kunnen de energietarieven hoger uitvallen, tenzij de tarieven op het juiste moment worden vastgelegd. Bij dit product betaal je de APX prijs + opslag. Energieleveranciers kunnen enkel concurreren in de opslag, bij een hoger verbruik betaal je een lagere opslag.
4. Bepaal de inkoopstrategie
Bij een dusdanig energieverbruik worden vaste contracten en APX/TTF contracten met elkaar gecombineerd om op deze manier een spreiding in flexibiliteit, prijs en risico aan te brengen. Denk hierbij aan Tuinders, VvE gebouwen en fabrieken.
Waarom spreiden?
Als de energiekosten oplopen van €50.000 tot €1.000.000 per jaar, dan is het verstandig om enige spreiding aan te brengen in het inkoopbeleid. Op deze manier koop je onder verschillende marktomstandigheden energie in waarbij zekerheid (vaste contracten) en flexibiliteit (APX/TTF) worden ingebouwd. Indien de energietarieven zakken heb je de mogelijkheid om het tarief vast te klikken voor een bepaalde periode. Hierdoor heb je zekerheid van je energiekosten gedurende de periode.
95% kans dat wij de energiekosten van jouw business omlaag brengen. Benieuwd hoe?
Bij het wisselen van energieleverancier zit jij niet te wachten op hoge onverwachte voorschotfacturen en jaarafrekeningen. Het doel van overstappen is juist dat de energiekosten dalen. In een kennismakingsgesprek leren wij elkaar eerst kennen en aan de hand van de factuurcontrole stellen wij een energieadviesrapport op. Aan de hand van dit rapport bepaal jij of ons aanbod interessant genoeg is om over te stappen. Om zeker te zijn van een goed aanbod, geven wij de garantie op lagere leveringstarieven ten opzichte van je huidige tarieven of je te gaan betalen tarieven.
Als klant betaal je altijd de juiste prijs en dat maken we aantoonbaar. Elk bedrijf dat met ons is overgestapt naar een andere leverancier heeft daar voordeel van gehad. Levert het jou niets op, dan doen wij op dat moment geen zaken en komen altijd terug op een later moment. En dan kunnen we wellicht wel iets voor elkaar betekenen.
GROOTSCHALIGE INKOOP ENERGIE
Hoe kunnen wij jouw voordeel bieden? Wij kopen grootschalig gas en stroom in op de energiebeurs voor tientallen bedrijven tegelijk. Wij zijn dus sterk afhankelijk van de energiebeurs, dat betekend dat wij bij een lage prijs snel moeten toeslaan en bij een oplopende prijs geduldig moeten zijn. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven omdat wij gebruik maken van schaalvoordeel.
Bij het signaleren van een gunstig inkoopmoment worden er grote hoeveelheden gas en stroom ingekocht. Het inkoopmoment en het gecreëerde schaalvoordeel zorgen voor structureel lagere vaste energietarieven voor onze klanten.
Uit ervaring weten wij dat klanten een snelle en duidelijke manier van communiceren ontzettend op prijs stellen. Wij als ondernemers zijn daarom, net als jij, altijd goed en snel bereikbaar.
Wagenaar & Van Dijke BV wilt jou eerst leren kennen, daarom komen wij eerst op de zaak langs. Het is fijn dat je elkaar kunt aankijken, elkaar begrijpt en snel kunt inspelen op veranderingen binnen een bedrijf. We willen weten wat er in jouw business speelt zodat wij passende oplossingen kunnen bieden. Daarnaast hebben sommige ondernemers nare ervaringen met leveranciers; ze durven daardoor niet over te stappen. Wij kunnen die angst wegnemen en geven daar vertrouwen voor terug.
OVERWELDIGENDE POSITIEVE GOOGLE REVIEWS
Onze goede service is niet onopgemerkt gebleven en wij zijn ook ontzettend blij dat klanten positief zijn over ons. Wij nodigen jou van harte uit om te lezen over hoe klanten onze service ervaren.
OVERSTAPSERVICE
Als jij beslist om aan de hand van het energieadviesrapport gebruik wenst te maken van ons aanbod, dan verzorgen wij de gehele overstap van energieleverancier. Op deze manier hoef je hier zelf geen tijd in te steken. Alleen de meterstanden dienen zelf nog doorgegeven te worden.
In een persoonlijk gesprek bespreken wij de energiemarkt
Wij begrijpen als geen ander de waarde van een lange termijn relatie. Ons doel is om het inkoopnetwerk met solide MKB bedrijven uit te breiden om zo ook op lange termijn de energietarieven laag te houden. Meer aansluitingen betekent lagere energietarieven. Dat gaat alleen als wij de service en het voordeel wat wij vooraf beloven ook waar kunnen maken.
Wat wij voor jou kunnen betekenen?
Beursanalyses | Zekerheid | Bespaarrapport | Advies over inkoopmoment | Energiemonitor | Vast aanspreekpunt